Potatissallad
Potatissallad (4 port.)
700-800 g potatis
10 cm purjolök
En halv rödlök
1 st syrligt äpple
100 g skivad smörgåsgurka
3 msk finskuren gräslök
1 msk kapris om man tycker om det
3 dl majonnäs
1 msk senap
grovmalen svartpeppar
salt
Tillredning:
Koka potatisen med skal, låt kallna skala och skär i lämpliga bitar. Finhacka rödlöken. Strimla purjolöken.
Strimla skivade smörgåsgurkan och lägg allt i en bunke och blanda om ingredienserna.
Häll över majonnäs, senap, kapris, gräslöken och svartpeppar. Grovriv äpplet över blandningen.
Rör om och smaka av med salt. Salladen får mera smak om den får stå över natten i kylskåp.
Vill man ha potatissalladen lättare eller vegansk så byter man ut majonnäsen mot vegansk majonnäs eller gör följande dressing.
2 tsk senap
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk honung
4 msk olja
smaka av med salt och svartpeppar
Vispa ihop alla ingredienser och smaka av. Häll över potatissalladen och blanda om.
Hemgjord korv
Servera Jockes köttkorv tillsammans med dina egna favorittillbehör. Korven går bra att koka, steka, grilla eller röka. Enkelt och…
Hemgjord vegansk korv
Testa göra Jockes veganska korv som alternativ till köttkorven inför valborg detta år. Denna korv går även bra att frysa in och…
Potatissallad
En potatissallad passar perfekt till korven och är lätt att röra ihop. Här bjuder Jocke på två varianter, en med majonnäs och en…